Известие

Collapse
No announcement yet.

Компресора на климатроника не включва - Алфа 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Компресора на климатроника не включва - Алфа 146

Здравейте, колеги! Компресора не включва , до него не отива ток. Колата е Алфа 146 1.9 JTD Някой знае ли къде точно се намира предпазителя( релето) за климатроника, или къде другаде може да е проблема?
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD

Точно къде е предпазителят не мога да кажа. Най вероятно на левият борд, в близост до таблото с предпазителите. Черввено гнездо с 10А предпазител. Ако няма фреон в системата, пак не включва компресорът. При дефектен пресостат - също.

Схема - от тази тема.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

А този пресостат къде се намира, и как се тества работи ли?
      Alfa Romeo 146 1.9 JTD

Comment

Не съм 100% сигурен, но е възможно да е идентично при всички 145/6 - пресостата е навит на един от маркучите, които влизат в дехидратора.

Дехидратора се намира като свалиш бронята, пред предно ляво колело.
        Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
        Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
          Не съм 100% сигурен, но е възможно да е идентично при всички 145/6 - пресостата е навит на един от маркучите, които влизат в дехидратора.

Дехидратора се намира като свалиш бронята, пред предно ляво колело.
          На боксерът е там, действително е логично и на другите да е там наврян, но......
          А се изпробва трудно, защото трябва да сме сигурни че в системата налягането е наред. Тоест - ако дадем на късо двата средни контакта на конекторът и компресорът включи, имаме два вариянта, или налягането е под допустимото, или пресостатът е повреден. Аз бих заложил на ниско налягане, ако се налага да залагам.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Според мен на първо време трябва да се закачат едни манометри и да се види какво е нялягането в системата и псле да се търсят проблеми по тока.
            Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Working...
            X